Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 233
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 978
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4054
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 233
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 978
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4054
Składniki
Białka z cukrem ubić, połączyć z żółtkami . Wsypać mąkę z proszkiem-wymieszać. Wylać ciasto do natłuszczonej formy (25x40cm) i piec ok 40 min w 180 st.
Pianka kawowa: Mleko zagotować z kawą cappuccino, ostudzić. Wsypać bitą śmietanę, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, ostudzić, dodać do masy.
Pianka śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzoną wstawić do lodówki by lekko stężała. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Tężejącą galaretkę wymieszać ze śmietaną.
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować Nutellą. Wyłożyć piankę kawową. wstawić do lodówki do stężenia.
Przykryć drugim płatem ciasta. Wyłożyć piankę śmietankową, posypać czekoladą- schłodzić.
Smacznego!