Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3887
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414979
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2430
Składniki
Białka z cukrem ubić, połączyć z żółtkami . Wsypać mąkę z proszkiem-wymieszać. Wylać ciasto do natłuszczonej formy (25x40cm) i piec ok 40 min w 180 st.
Pianka kawowa: Mleko zagotować z kawą cappuccino, ostudzić. Wsypać bitą śmietanę, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, ostudzić, dodać do masy.
Pianka śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzoną wstawić do lodówki by lekko stężała. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Tężejącą galaretkę wymieszać ze śmietaną.
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować Nutellą. Wyłożyć piankę kawową. wstawić do lodówki do stężenia.
Przykryć drugim płatem ciasta. Wyłożyć piankę śmietankową, posypać czekoladą- schłodzić.
Smacznego!