Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 545
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 545
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Białka z cukrem ubić, połączyć z żółtkami . Wsypać mąkę z proszkiem-wymieszać. Wylać ciasto do natłuszczonej formy (25x40cm) i piec ok 40 min w 180 st.
Pianka kawowa: Mleko zagotować z kawą cappuccino, ostudzić. Wsypać bitą śmietanę, zmiksować. Żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, ostudzić, dodać do masy.
Pianka śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzoną wstawić do lodówki by lekko stężała. Śmietankę ubić z cukrem pudrem. Tężejącą galaretkę wymieszać ze śmietaną.
Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż. Jeden płat ciasta posmarować Nutellą. Wyłożyć piankę kawową. wstawić do lodówki do stężenia.
Przykryć drugim płatem ciasta. Wyłożyć piankę śmietankową, posypać czekoladą- schłodzić.
Smacznego!