Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto królewskie

Ciasto królewskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 4

Sprawdzony przepis na "Ciasto królewskie"

Składniki

  • Spód: 3 jajka
  • 2/3 szklanki mąki
  • 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 2/3 szklanki cukru. Wierzch: 4 brzoskwinie
  • 5 łyżek cukru
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 300 ml kremówki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • fix do śmietany
  • sól
  • maliny do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto królewskie

Przygotowanie

  1. Białka ubij z solą, dodaj cukier, żółtka, na koniec mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto piecz 20 minut w temp. 180°C. Schłodź.

  2. Brzoskwinie obierz, pokrój w kostkę, dodaj kilka łyżek wody, cukier, duś. Zmiksuj na mus. Dodaj galaretki rozpuszczone w 1,5 szklanki wody. Odstaw w chłodne miejsce.

  3. Gęstniejącą masę wylej na biszkopt. Schłodź. Ubij śmietankę z solą i śmietan-fixem, udekoruj ciasto.

  4. Anna Bieńkowska

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń