Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto makowe z cytrynową nutką"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1953
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1639
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2624
Składniki
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj na tarce o małych oczkach. Wyciśnij łyżeczkę soku. Skórkę i sok zmiksuj z serkiem, mąką, makiem, proszkiem do pieczenia, jajkiem i cukrem.
Na patelni stop niewielką ilość masła. Wlej 2 łyżki ciasta na jeden placuszek, usmaż z obydwu stron. Osącz.
Czas przygotowania:15 min, ilość porcji: 2 cena za porcję: 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie