Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto makowo-brzoskwiniowe"
Suchy mak dwukrotnie mielimy. Białka ubijamy z cukrem, delikatnie mieszamy z żółtkami, a następnie z obydwiema mąkami i zmielonym makiem.
Ciasto przekładamy do długiej formy wyłożonej pergaminem i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC. Po ostygnięciu przekrawamy wzdłuż na 4 jednakowej grubości placki.
Brzoskwinie osączamy, kilka zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy w kostkę. Połowę zalewy brzoskwiniowej doprowadzamy do wrzenia, rozpuszczamy w niej żelatynę, studzimy i mieszamy z cząstkami brzoskwiń.
Śmietanę ubijamy, dodając cukier puder i śmietan-fix. Dzielimy na cztery części. Placki ciasta przekładamy naprzemiennie warstwami tężejącej galaretki brzoskwiniowej i bitej śmietany. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i odłożonymi brzoskwiniami.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena jednej porcji: około 1,30 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 549 kcal. Białko: 8 g/ Tłuszcz: 21g/ Węglowodany: 55 g.Źródło: Rewia
Fajne ciacho z brzoskwiniami z puszki i z sokiem jabłkowym. Orzeźwiające nie...
Odsłon: 3584
Piankowe ciasto brzoskwiniowe, to pyszne ciacho na herbatnikach, z pianką śmi...
Odsłon: 1355
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 756
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 229
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 176
Szybkie i smaczne klopsiki z piekarnika podane z ziemniakami i ulubioną suró...
Odsłon: 756
Przepyszna! Dania grillowe powinny być przede wszystkim łatwe i błyskawiczne...
Odsłon: 229
...tort z lekkim i niezawodnym kremem z bitą śmietaną, mascarpone i owocami
Odsłon: 176
Składniki
Suchy mak dwukrotnie mielimy. Białka ubijamy z cukrem, delikatnie mieszamy z żółtkami, a następnie z obydwiema mąkami i zmielonym makiem.
Ciasto przekładamy do długiej formy wyłożonej pergaminem i pieczemy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200oC. Po ostygnięciu przekrawamy wzdłuż na 4 jednakowej grubości placki.
Brzoskwinie osączamy, kilka zostawiamy do dekoracji, resztę kroimy w kostkę. Połowę zalewy brzoskwiniowej doprowadzamy do wrzenia, rozpuszczamy w niej żelatynę, studzimy i mieszamy z cząstkami brzoskwiń.
Śmietanę ubijamy, dodając cukier puder i śmietan-fix. Dzielimy na cztery części. Placki ciasta przekładamy naprzemiennie warstwami tężejącej galaretki brzoskwiniowej i bitej śmietany. Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i odłożonymi brzoskwiniami.
Czas przygotowania: 70 minut. Cena jednej porcji: około 1,30 zł.
Wartość odżywcza 1 porcji: 549 kcal. Białko: 8 g/ Tłuszcz: 21g/ Węglowodany: 55 g.Źródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Desery
Ciasteczka z ziarnami
Desery
Szybkie ciasto ucierane z jagodami
Desery
tort śmietanowy z mascarpone
Sernik z truskawkami i kruszonką
Sernik z truskawkami i kruszonką na kruchym spodzie to szybki sposób na efekt...
Odsłon: 4
Ciasteczka z ziarnami
wspaniały deser dla łasuchów słodkości.
Odsłon: 6