Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto marchewkowe z białą czekoladą"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1638
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1408
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1432
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1546
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1638
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1408
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1432
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1546
Składniki
Połącz mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, startą marchewkę, rodzynki i orzechy.
Dodaj jajka roztrzepane z oliwą. Wymieszaj , przełóż ciasto do natłuszczonej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Poczekaj ok. 5 minut i wyjmij ciasto. 3. Podgrzej śmietanę (ma być prawie wrząca).
Zdejmij z ognia i dodaj kawałki czekolady. Poczekaj, aby się rozpuściła, i dokładnie wymieszaj, aż polewa stanie się gładka. Polej masą wierzch schłodzonego ciasta.Źródło: Olivia