Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marmurkowe z kokosem"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117926
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8324
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3095
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117926
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8324
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3095
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2041
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1502
Składniki
Masło utrzyj ze szczyptą soli, cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Kolejno wbijaj jajka i ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze połączą się z masą maślaną.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Następnie wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko kokosowe i dokładnie wymieszaj. Ciasto rozdziel na dwie części. Do jednej połowy dodaj krem czekoladowy.
Podłużną foremkę (o długości ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem. Na spód nakładaj na przemian porcję jasnego oraz ciemnego ciasta. Lekko przemieszaj je widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175° C. Piecz przez ok. 60-70 minut.
Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, następnie wystudź. Gotowe ciasto udekoruj wiórkami i lekko oprósz sypkim kakao.
jeśli lubisz, do ciasta dodaj pokrojone orzechy: włoskie, laskowe czy pistacjowe. Możesz też dosypać trochę migdałów.
Czas przygotowania: 1,5 godz. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja ok. 340 kcal.</strong>Źródło: Na żywo