Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto marmurkowe z kokosem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421843
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421843
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2170
Składniki
Masło utrzyj ze szczyptą soli, cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Kolejno wbijaj jajka i ucieraj dalej, aż wszystkie dobrze połączą się z masą maślaną.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Następnie wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko kokosowe i dokładnie wymieszaj. Ciasto rozdziel na dwie części. Do jednej połowy dodaj krem czekoladowy.
Podłużną foremkę (o długości ok. 25 cm) posmaruj tłuszczem. Na spód nakładaj na przemian porcję jasnego oraz ciemnego ciasta. Lekko przemieszaj je widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek.
Formę wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175° C. Piecz przez ok. 60-70 minut.
Wiórki kokosowe zrumień na suchej patelni, następnie wystudź. Gotowe ciasto udekoruj wiórkami i lekko oprósz sypkim kakao.
jeśli lubisz, do ciasta dodaj pokrojone orzechy: włoskie, laskowe czy pistacjowe. Możesz też dosypać trochę migdałów.
Czas przygotowania: 1,5 godz. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja ok. 340 kcal.</strong>Źródło: Na żywo