Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto miodowe z bezą kokosową"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1618
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1660
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1450
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1456
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1618
Składniki
Ciasto: suche wymieszaj, dodaj mokre, wyrób. Upiecz cztery placki (12 min w 180°C). Beza: białka i cukier ubij, dodaj wiórki. Piecz na złoto w 200°C.
Krem: budyń ugotuj na mleku z miąższem wanilii i cukrem. Ostudź. Utrzyj z miękkim masłem. Słonecznik upraż. Cukier stop w rondelku, dodaj masło, połącz. Wsyp słonecznik, podgrzej.
Blaty miodowe przełóż kremem, w środku ułóż bezę. Posmaruj masą słonecznikową.
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie