Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto mocno wiśniowe"
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8584
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17392
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8584
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17392
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 532
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 81
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 206
Składniki
Wiśnie wydryluj, posyp 5 łyżkami cukru. Odstaw. Jeśli wiśnie puszczą sok, odlej go. Formę (25 na 16 cm) posmaruj masłem. Równomiernie rozsyp wiśnie.
Masło stop, ostudź. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wsyp do miski, wbij jajka, dodaj proszek do pieczenia, wlej masło i mleko, wsyp ok. 1/3 szklanki cukru. Dokładnie wymieszaj. Ciastem zalej wiśnie. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciasto ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie