Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto mocno wiśniowe"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 435
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2778
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 917
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14495
Składniki
Wiśnie wydryluj, posyp 5 łyżkami cukru. Odstaw. Jeśli wiśnie puszczą sok, odlej go. Formę (25 na 16 cm) posmaruj masłem. Równomiernie rozsyp wiśnie.
Masło stop, ostudź. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wsyp do miski, wbij jajka, dodaj proszek do pieczenia, wlej masło i mleko, wsyp ok. 1/3 szklanki cukru. Dokładnie wymieszaj. Ciastem zalej wiśnie. Piecz ok. 35 minut w temp. 180°C. Ciasto ostudź, obficie posyp cukrem pudrem.
<strong>Czas przygotowania: 50 min, ilość porcji: 8, cena za porcję: 0,90 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie