Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto murzynek z polewą czekoladową"
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2152
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 802
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2152
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 802
Składniki
Polewa: margarynę stop. Dodaj cukier, mleko i kakao, podgrzewaj, stale mieszając (ale nie gotuj), aż cukier się rozpuści. Pół szklanki masy odłóż do polania murzynka.
Ciasto: mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia, wsyp kakao, wymieszaj. Żółtka połącz z mą czną mieszanką. Wlej ostudzoną masę kakaową, dokładnie wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj do ciasta, delikatnie wymieszaj.
Ciasto wlej do podłużnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C, piecz ok. 50 minut. Piekarnik wyłącz, po 10 minutach wyjmij ciasto. Wierzch i boki posmaruj odłożoną polewą kakaową. Posyp wiórkami kokosowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie