Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre słodkie ciasto, idealne na spotkania rodzinne
Pierw robimy biszkopt.
Z 6 jajek bierzemy 4 i oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając pół szklanki cukru i żółtka.
Do masy dodajemy przesiane mąki delikatnie mieszając przy pomocy szpatułki.
Spód prostokątnej blaszki należy posmarować margaryną i delikatnie obsypać mąką. Nie należy smarować boków. Nałożyć ciasto i je wyrównać.
Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 minut lub do "suchego patyczka"
Po upieczeniu ciasta odstawiamy je do ostygnięcia.
Jabłka obrać i pokroić (najlepiej w plasterki) ugotować kompot z 3/4 litra wody. Jabłka odcedzić,a na kompocie ugotować 2 budynie śmietankowe dodając ok. 2 łyżki cukru.
Jabłka z kompotu wyłożyć na ostudzony biszkopt, a na to budyń (powinien być dosyć gęsty).
Margarynę rozpuścić, wymieszać z wiórkami kokosowymi i ostudzić.
Pozostałe jajka rozdzielić, żółtka utrzeć z cukrem, a z białek ubić pianę.
Wszystko ze sobą połączyć i wyłożyć na blachę.
Zapiekamy wszystko razem przez około 20 minut w 170ºC
Ciasto po zapieczeniu i ostygnięciu jest gotowe do jedzenia.
Smacznego :)
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 336
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17444
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 125
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 142
Wiosenny grill na którym znalazły się pieczarki z pysznym nadzieniem, do tego...
Odsłon: 336
Ta aromatyczna zapiekanka gospodarska jest rodzimą wariacją na temat włoskiej...
Odsłon: 17444
Kolejne krokiety zrobione tym razem z młodej, kiszonej kapusty i pieczarek us...
Odsłon: 125
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 142
Składniki
Pierw robimy biszkopt. Z 6 jajek bierzemy 4 i oddzielamy białka od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec partiami dodając pół szklanki cukru i żółtka. Do masy dodajemy przesiane mąki delikatnie mieszając przy pomocy szpatułki. Spód prostokątnej blaszki należy posmarować margaryną i delikatnie obsypać mąką. Nie należy smarować boków. Nałożyć ciasto i je wyrównać. Piec w temperaturze 160 - 170ºC przez około 35 minut lub do "suchego patyczka" Po upieczeniu ciasta odstawiamy je do ostygnięcia.
Jabłka obrać i pokroić (najlepiej w plasterki) ugotować kompot z 3/4 litra wody. Jabłka odcedzić,a na kompocie ugotować 2 budynie śmietankowe dodając ok. 2 łyżki cukru. Jabłka z kompotu wyłożyć na ostudzony biszkopt, a na to budyń (powinien być dosyć gęsty).
Margarynę rozpuścić, wymieszać z wiórkami kokosowymi i ostudzić. Pozostałe jajka rozdzielić, żółtka utrzeć z cukrem, a z białek ubić pianę. Wszystko ze sobą połączyć i wyłożyć na blachę. Zapiekamy wszystko razem przez około 20 minut w 170ºC Ciasto po zapieczeniu i ostygnięciu jest gotowe do jedzenia. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Desery
Sernik pieczony na jogurtach
Desery
Domowe lody w wafelku śmietankowe i kakaowe
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Bułeczki zadowolą każdego łakomczucha. Proste w wykonaniu i smaczne. Nadzieni...
Odsłon: 142
deser z domową granolą
Coś na słodko =)
Odsłon: 103