Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto na krakersach

Ciasto na krakersach

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 23298

łatwe w wykonaniu

Składniki

  • krakersy, 2 op
  • mleko, 1 litr
  • mąka przenna, 4 łyżki
  • mąka ziemniaczana, 4 łyżki
  • cukier, 1 szkl
  • masło, 1,5 paczki
> 6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto na krakersach

Przygotowanie

  1. Zrobić krem: 3 szkl mleka zagotować z cukrem i cukrem wanilinowym. Resztę mleka wymieszać z mąkami i ugotować budyń. Zimny utrzeć z masłem.

  2. Dużą blachę wyłożć krakersami, posmarować kremem, teraz druga warstwa krekersów i znowu krem. Tak samo trzecia warstwa krakersów i krem. Wierzch można posypać kokosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń