Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto orzechowe"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 434
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 106
Składniki
Orzechy (20 dag) posiekać, następnie utrzeć z masłem i cukrem, dodając po jednym jajku. Masę połączyć z mąką, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i aromat, wymieszać.
Wyłożyć ciasto do natłuszczonej, posypanej mąką formy. Piec ok. 50 minut w temp. 175°C. Wyjąć, wystudzić. Gotową polewę lub lukier wstawić do kąpieli wodnej.
Gdy się rozpuści, szybko posmarować ciasto. Udekorować odłożonymi orzechami.
Oprócz orzechów włoskich można dodać do ciasta orzechy laskowe lub namoczone (najlepiej w rumie) rodzynki.Źródło: Twoje Imperium