Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto piaskowe á’la zebra

Ciasto piaskowe á’la zebra

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 40

Jest to przepis na pyszne ciasto, które długo utrzyma świeżość. Można je robić w piekarniku lub prodiżu.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ciasto piaskowe á’la zebra

Przygotowanie

  1. Włóż masło do rondelka i na małym ogniu doprowadź do wrzenia. W tym czasie trzepaczką lub mikserkiem ubij do piany całe jajka z cukrem. Po ubiciu wymieszaj mąki z proszkiem do pieczenia lub sodą

  2. Do jajek z cukrem dodawaj stopniowo mąkę cały czas mieszając. Na koniec dodaj masło i sok z cytryny.

  3. Piekarnik:
    Nagrzej piekarnik do 170’C i w czasie nagrzewania wysmaruj formę masłem. Wlej 3/4 ciasta do formy i do resztki dodaj kakao, wymieszaj i wlej na wierzch ciasta. Czekoladowe ciasto na wierzchu spiralnym ruchem zamieszaj widelcem, nie dotykając dna. Piecz 35-40 min.



    Prodiż:
    Wysmaruj prodiż masłem i wlej 3/4 masy. Do resztki dodaj kakao, wymieszaj i wlej na wierzch ciasta. Czekoladowe ciasto spiralnym ruchem zamieszaj widelcem, nie dotykając dna. Piecz 45 min.


    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń