Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto pomarańczowe"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424849
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Wsyp obie mąki, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy (26 cm). Piecz 15 min w temp. 180°C. Ostudź. Krem: jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Schłodź. Schłodzone białka lekko posól, ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z tężejącą galaretką. Kremem posmaruj ciasto. Schłodź w lodówce.
Drugą galaretkę rozpuść zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodź. Kiedy zacznie tężeć, polej wierzch ciasta. Wstaw do lodówki, aby ciasto całkowicie zastygło. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce.Źródło: Bella Relaks