Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto pomarańczowe"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 826
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12580
Składniki
Ciasto: jajka ubij z cukrem na puszysty krem. Wsyp obie mąki, kakao, proszek do pieczenia. Wymieszaj. Wlej do natłuszczonej, posypanej bułką tartą tortownicy (26 cm). Piecz 15 min w temp. 180°C. Ostudź. Krem: jedną galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody. Schłodź. Schłodzone białka lekko posól, ubij na sztywno z cukrem pudrem. Wymieszaj z tężejącą galaretką. Kremem posmaruj ciasto. Schłodź w lodówce.
Drugą galaretkę rozpuść zgodnie z przepisem na opakowaniu. Schłodź. Kiedy zacznie tężeć, polej wierzch ciasta. Wstaw do lodówki, aby ciasto całkowicie zastygło. Na wierzch możesz położyć dowolne owoce.Źródło: Bella Relaks