Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto przekładane dżemem"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Biszkopt: 8 jajek, 25 dag mąki pszennej, 6 dag mąki ziemniaczanej, 25 dag cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki octu. Krem: 3/4 szklanki cukru, cukier waniliowy, 25 dag mleka w proszku , 10 dag wiórek kokosowych, kostka masła, słoiczek dżemu brzoskwiniowego
Białka ubij, dodając cukier. Dodaj żółtka, obydwie mąki i proszek, wlej ocet i 5 łyżek wody, wymieszaj. Ciasto wlej do wyłożonej papierem do pieczenia blachy, piecz 25 min w 180°C. Ostudź, przekrój na dwa placki.
Krem: szklankę wody wlej do rondla, dodaj obydwa cukry, mieszając, gotuj na małym ogniu 3 min. Ostudź. Dodaj mleko w proszku i wiórki kokosowe, wymieszaj. Masło utrzyj, dodając masę.
Spodnie ciasto posmaruj cienko dżemem i połową kremu. Ułóż drugie ciasto, pos maruj dżemem i resztą kremu.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 16, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie