Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rumowe"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424685
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4685
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424685
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4685
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Margarynę stop. Zdejmij z ognia, wlej mleko i rum.
Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo dodawaj na przemian suche i mokre , miksując.
Wsyp żurawinę, połącz. Ciasto wlej do foremki o dł. 22 cm. Piecz ok. 50 minut w 170°C.
Polewa: czekoladę stop z mlekiem. Polej ostudzone ciasto.
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 8
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie