Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto rumowe"
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 619
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1852
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 394
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 619
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1852
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 394
Składniki
Ciasto: mąkę, proszek, kakao i sól przesiej. Margarynę stop. Zdejmij z ognia, wlej mleko i rum.
Jajka zmiksuj z cukrem. Stopniowo dodawaj na przemian suche i mokre , miksując.
Wsyp żurawinę, połącz. Ciasto wlej do foremki o dł. 22 cm. Piecz ok. 50 minut w 170°C.
Polewa: czekoladę stop z mlekiem. Polej ostudzone ciasto.
Czas przygotowania: 70 min
Ilość porcji: 8
Cena za porcję: 1,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie