Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto ryżowe z jagodami"
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5958
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1800
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5958
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1800
 
            Jak przygotować filety śledziowe z młodymi ziemniakami i sałatką z ogórka?
Odsłon: 129
 
         
        Składniki
Przepis przysłała Lucyna Stachowska z Czerwonej Wody
Jagody posyp cukrem (2 łyżki cukru odłóż). Ryż ugotuj na lekko osolonym mleku.
Żółtka utrzyj z resztą cukru, cukrem waniliowym i łyżką masła. Dodaj rodzynki i ryż. Dodaj ubite białka, połącz.
Formę posmaruj masłem, ułóż warstwami masę ryżową i jagody. Posyp wiórkami masła. Piecz 40 min a 180°C.
<strong>Czas przygotowania 70 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie