Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37862
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9226
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37862
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 385
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 366
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9226
Składniki
MASA BUDYNIOWA - WYKONANIE 3 szklanki soku zagotować z cukrem, a w jednej rozrobić 2 budynie i wlać do gotującego się soku. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Biszkopt podzielić na 2 części i połowę budyniu wlać w środek, a drugą na wierzch.
KREM ŚMIETANOWY - WYKONANIE. Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić na 5 minut. Następnie podgrzać do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować), ostudzić. Śmietanę Ubić na sztywno, dodać śnieżkę, cukier puder i tężejącą żelatynę. Wylać to na masę budyniową i odstawić do lodówki . Można polać polewą czekoladową lub zetrzeć czekoladę.