Desery Przepis na:
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
MASA BUDYNIOWA - WYKONANIE 3 szklanki soku zagotować z cukrem, a w jednej rozrobić 2 budynie i wlać do gotującego się soku. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Biszkopt podzielić na 2 części i połowę budyniu wlać w środek, a drugą na wierzch.
KREM ŚMIETANOWY - WYKONANIE. Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić na 5 minut. Następnie podgrzać do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować), ostudzić. Śmietanę Ubić na sztywno, dodać śnieżkę, cukier puder i tężejącą żelatynę. Wylać to na masę budyniową i odstawić do lodówki . Można polać polewą czekoladową lub zetrzeć czekoladę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

marciniiwonka 08 kwietnia 2014Zgłoś do usunięcia
Super przepis :) Ciasto nie jest za słodkie, jest po prostu idealne. Wszystkim smakowało :) Pozdrawiam :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

biesy 20 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
nie , nie spokojnie :) fajny przepis - wyladował w ulubionych :)))1 Kto głosował? | Odpowiedz

Malgoisaa__ 17 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dobrze widzisz przepraszm za jakość zdjęcia1 Kto głosował? | Odpowiedz

Malgoisaa__ 17 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jest biszkopt-masa pomarańczowa-biszkopt - masa pomarańczowa-biszkopt i krem śmietanowy Można biszkopt podzielić na dwie części ja zrobiłam tak bo biszkopt mi wyrósł za duży1 Kto głosował? | Odpowiedz

biesy 13 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
nie wiem czy ja dobrze widze , ale odnosze wrazenie ze na zdjeciu jest tak : biszkopt , masa pomaranczowa , biszkopt , masa pomaranczowa , krem smietanowy , biszkopt i krem posypany czekolada...1 Kto głosował? | Odpowiedz