Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2093
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2093
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421359
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2053
Składniki
MASA BUDYNIOWA - WYKONANIE 3 szklanki soku zagotować z cukrem, a w jednej rozrobić 2 budynie i wlać do gotującego się soku. Gorącą masę wylewamy na biszkopt. Biszkopt podzielić na 2 części i połowę budyniu wlać w środek, a drugą na wierzch.
KREM ŚMIETANOWY - WYKONANIE. Żelatynę zalać zimnym mlekiem i odstawić na 5 minut. Następnie podgrzać do całkowitego rozpuszczenia (nie gotować), ostudzić. Śmietanę Ubić na sztywno, dodać śnieżkę, cukier puder i tężejącą żelatynę. Wylać to na masę budyniową i odstawić do lodówki . Można polać polewą czekoladową lub zetrzeć czekoladę.