Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto szachownica"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1517
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1133
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1517
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1265
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1359
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1133
Składniki
Drożdże posyp cukrem i rozetrzyj łyżeczką. Odstaw na kilka minut. Maślankę roztrzep z jajkami oraz olejem. Dodaj drożdże i wymieszaj. Wymieszaj obie mąki i podziel na pół. Do jednej części wsyp kakao. Do każdej części mąki wlej połowę jajek z maślanką i zagnieć dwa ciasta: jasne i ciemne. Nakryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce, aby wyrosły.
Blachę (22x23 cm) posmaruj tłuszczem, posyp bułką tartą. Z ciast uformuj dwa dosyć grube wałki. Każdy pokrój na 12 kawałków. Ułóż je na przemian na blasze, tworząc szachownicę. Odstaw ciasto znów na 15 minut do wyrośnięcia.
Wymieszaj palcami kruszonki, tworząc grube okruchy. Na cieście ułóż dowolne owoce, posyp kruszonką. Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 25 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Diana Kowalczyk z Tarnobrzegu</strong>Źródło: Relaks