Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto truskawkowe"
Przepis przysłała Ewa Holisz z Iłownicy
22 duże kakaowe herbatniki, szklanka kaszy manny, 1 litr mleka, 20 dag masła, szklanka cukru, 2 op. galaretki truskawkowej, pół op. mrożonych truskawek
Galaretki przygotuj według opisu na opakowaniu. Prostokątną blaszkę wyłóż folią spożywczą. Jeden obok drugiego ułóż herbatniki.
Mleko wlej do rondelka. Dodaj cukier i masło, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj 2-3 minuty. Masę lekko przestudź, wylej na herbatniki, wyrównaj. Ostudź.
Do masy delikatnie wciśnij truskawki (bez rozmrażania), zalej tężejącą galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Często zdarza się , że nie wszystkie świeże, ugotowane ziemniaczki zjadamy od...
Odsłon: 1324
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 87
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 506
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 80
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 87
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 46
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 506
Składniki
Przepis przysłała Ewa Holisz z Iłownicy
22 duże kakaowe herbatniki, szklanka kaszy manny, 1 litr mleka, 20 dag masła, szklanka cukru, 2 op. galaretki truskawkowej, pół op. mrożonych truskawek
Galaretki przygotuj według opisu na opakowaniu. Prostokątną blaszkę wyłóż folią spożywczą. Jeden obok drugiego ułóż herbatniki.
Mleko wlej do rondelka. Dodaj cukier i masło, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj 2-3 minuty. Masę lekko przestudź, wylej na herbatniki, wyrównaj. Ostudź.
Do masy delikatnie wciśnij truskawki (bez rozmrażania), zalej tężejącą galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 87
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 166