Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto truskawkowe"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 212
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 46
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3303
Składniki
Przepis przysłała Ewa Holisz z Iłownicy
22 duże kakaowe herbatniki, szklanka kaszy manny, 1 litr mleka, 20 dag masła, szklanka cukru, 2 op. galaretki truskawkowej, pół op. mrożonych truskawek
Galaretki przygotuj według opisu na opakowaniu. Prostokątną blaszkę wyłóż folią spożywczą. Jeden obok drugiego ułóż herbatniki.
Mleko wlej do rondelka. Dodaj cukier i masło, zagotuj. Wsyp kaszę mannę, mieszając, gotuj 2-3 minuty. Masę lekko przestudź, wylej na herbatniki, wyrównaj. Ostudź.
Do masy delikatnie wciśnij truskawki (bez rozmrażania), zalej tężejącą galaretką. Wstaw na kilka godzin do lodówki.
<strong>Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie