Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10554
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424474
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10554
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4599
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424474
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij dodaj cukry i chwilę ubijaj. Dodaj żółtka, a w następnej kolejności olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypane bułką tartą. Ciasto delikatnie posyp bułką tartą i wyłóż połówki śliwek.
Piecz około 30 min w temp. 170-180°C.
Porcje 15 Przygot. 60 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks