Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19981
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3106
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4373
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3970
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19981
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3106
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4373
Składniki
Żółtka oddziel od białek. Białka ubij dodaj cukry i chwilę ubijaj. Dodaj żółtka, a w następnej kolejności olej i przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszaj.
Wylej na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i posypane bułką tartą. Ciasto delikatnie posyp bułką tartą i wyłóż połówki śliwek.
Piecz około 30 min w temp. 170-180°C.
Porcje 15 Przygot. 60 min Cena 1,20 zł Kalorie 380Źródło: Bella Relaks