Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto ucierane ze śliwkami"
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 18
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 4127
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 93
Świetna propozycja na śniadanie. Tosty z domowego chleba, do tego awokado, ja...
Odsłon: 18
Kasza manna ma swoich wielbicieli i przeciwników. Dla tych drugich jest zwykl...
Odsłon: 4127
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 93
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i dwoma żółtkami. Dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na koniec lekko mieszamy z pianą ubitą z pozostałych dwóch białek. Gotowe ciasto przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.
Śliwki myjemy, pestki usuwamy, a owoce układamy na cieście. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy 30 minut. Z białek, cukru i octu winnego lub jabłkowego ubijamy bardzo sztywną pianę. Przekładamy do worka cukierniczego.
Na powierzchnię podpieczonego ciasta wyciskamy z worka rzędy kopczyków z piany i ponownie wstawiamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 150°C.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 0,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 225 kcal, Białko: 25 g, Tłuszcz: 17g, Węglowodany: 81gŹródło: Rewia
Przepisy Desery
Desery
Ciasto oszczędne
Desery
Bułeczki z malinami
Desery
Sernik z kaszą manną i truskawkami
Desery
Bułki drożdżowe z truskawkami
Ciasto oszczędne
Czemu ten deser to ciasto oszczędne? Bo do jego przygotowania możesz wykorzys...
Odsłon: 13107
Bułeczki z malinami
Delikatne, pulchne, proste w przygotowaniu i przede wszystkim malinowe… Ten w...
Odsłon: 118