Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto waniliowo-czekoladowe"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3927
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19902
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3024
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4226
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3927
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19902
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3024
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4226
Składniki
Startą czekoladę, masło, cukier, orzechy, 1 op. cukru waniliowego i szczyptę soli i proszek do pieczenia zmiksuj. Dodawaj po jednym żółtku, likier oraz białka ubite na sztywną pianę. Przełóż na blachę (32x38 cm) i piecz 20 min w temp. 200 st.
Marcepan zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj. Przestudzone ciasto rozetnij na dwie warstwy. 5 szkl. śmietany, 4 op. cukru waniliowego i sosem waniliowym ubij na sztywną pianę. 3/4 kremu rozłóż na spodzie ciasta, przykryj drugą warstwą i rozsmaruj resztę kremu.
Nakryj marcepanem i oprósz kakao. Podziel ciasto na porcje. Ubij pozostałą śmietanę z cukrem waniliowym i udekoruj nim ciastka jak na zdjęciu.
Czas przygotowania: 105 minut 461 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień