Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto waniliowo-czekoladowe"
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 337
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1043
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 337
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 561
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1043
Składniki
Startą czekoladę, masło, cukier, orzechy, 1 op. cukru waniliowego i szczyptę soli i proszek do pieczenia zmiksuj. Dodawaj po jednym żółtku, likier oraz białka ubite na sztywną pianę. Przełóż na blachę (32x38 cm) i piecz 20 min w temp. 200 st.
Marcepan zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj. Przestudzone ciasto rozetnij na dwie warstwy. 5 szkl. śmietany, 4 op. cukru waniliowego i sosem waniliowym ubij na sztywną pianę. 3/4 kremu rozłóż na spodzie ciasta, przykryj drugą warstwą i rozsmaruj resztę kremu.
Nakryj marcepanem i oprósz kakao. Podziel ciasto na porcje. Ubij pozostałą śmietanę z cukrem waniliowym i udekoruj nim ciastka jak na zdjęciu.
Czas przygotowania: 105 minut 461 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień