Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto waniliowo-czekoladowe"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5660
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1869
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5682
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5660
Składniki
Startą czekoladę, masło, cukier, orzechy, 1 op. cukru waniliowego i szczyptę soli i proszek do pieczenia zmiksuj. Dodawaj po jednym żółtku, likier oraz białka ubite na sztywną pianę. Przełóż na blachę (32x38 cm) i piecz 20 min w temp. 200 st.
Marcepan zagnieć z cukrem pudrem i rozwałkuj. Przestudzone ciasto rozetnij na dwie warstwy. 5 szkl. śmietany, 4 op. cukru waniliowego i sosem waniliowym ubij na sztywną pianę. 3/4 kremu rozłóż na spodzie ciasta, przykryj drugą warstwą i rozsmaruj resztę kremu.
Nakryj marcepanem i oprósz kakao. Podziel ciasto na porcje. Ubij pozostałą śmietanę z cukrem waniliowym i udekoruj nim ciastka jak na zdjęciu.
Czas przygotowania: 105 minut 461 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień