Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
dość pracochłonne ale wynagradza to smakiem i wyglądem.nie znam osoby której by nie smakowało:)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4995
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30969
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3662
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4995
Składniki
z margaryny żółtek śmietany i 3 szkl. mąki zagnieść ciasto i schłodzić co najmniej 3 godz.w lodówce(a najlepiej cała noc)
białka uibć na sztywna pianę dodać porcjami 1 szkl.cukru i na końcu kisiel wiśniowy.podzielić na trzy równe porcje.
ciasto podzielic na 6 równych części.jedną porcję rozwałkowac i przełożyć na blachę(u mnie 20/35) ponakłówać, wyłożyc jedną porcję piany i rozłożyć 1/3 wiśni, przykryć to drugą porcją ciasta(brzegi lekko skleić ale nie w każdym miejscu żeby powietrze miało wyjście)ponakłówać i upiec. te same czynności powtórzyć z resztą ciasta, piany i wiśni.placki piec ok.30 min(ja mam taki przenośny piekarnik elektryczny nie wiem w jakiej on temp.piecze:(w każdym razie mają miec złoty kolor.
krem:z mleka, 1,5 szkl.cukru, 3 łyżek mąki pszennej i mąki ziemniaczanej ugotować budyń,ostudzić.zimny utrzeć z kostką masła dodac do smaku olejek i wódkę.
gotowym kremem przełożyć placki wierzch posypać cukrem pudrem.