Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne czekoladowe ciasto z budyniowym kremem. Ciasto, które jest bardzo proste do zrobienia, ale wygląda bardzo oryginalnie i atrakcyjnie. Zdziwisz się jak łatwo jest je zrobić. Na pewno zachwyci gości.
Zagotować 450 ml mleka. Do miski wsypać oba cukry, wbić jajko i dobrze wymieszać.
Następnie, ciągle mieszając dodać make ziemniaczana oraz pozostałe mleko.
Kiedy mleko się zgotuje, garnek zdjąć z grzania i w dalszym ciągu mieszając przelać do niego składniki z miski.
Całość ponownie zagotować nie przestając mieszać. Kiedy budyń zgęstnieje, garnek zdjąć z grzania i odstawić na 5 minut do ostygnięcia. Po tym czasie do budyniu dodać masło i połączyć z budyniem mieszając.
Garnek z kremem, szczelnie przykryć folia kuchenna.
Zrobić ciasto:
Do miski przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać sol oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszać.
W osobnej misce utrzeć jajka z cukrami. Do utartych jajek dodać mleko oraz olej i wymieszać.
Do wcześniej przygotowanych suchych składników dodać utarte jajka i całość dobrze ze soba połączyć, mieszając.
Gotowe ciasto wylać do formy o średnicy 22 cm. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia.
Na sam środek ciasta wylać jeszcze gorący krem budyniowy.
Ciasto piec w piekarniku, nagrzanym do temperatury 180 st. C, do suchego patyczka. Około 40 - 50 minut.
Gotowe ciasto wystudzić i udekorować rozpuszczona czekolada.
Smacznego!
Powstało połączenie ciasta z białek z ciastem z żółtek, dwukolorowe, barwami...
Odsłon: 23940
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 74
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 76
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Placki z kurczakiem i papryką to smaczny, sycący, łatwy i naprawę szybki pomy...
Odsłon: 74
Aromatyczna, doskonała zarówno na ciepło jak i zimno
Odsłon: 51
Nie wiem, jak u Was ale u mnie to był smak dzieciństwa. Pyszne, proste danie,...
Odsłon: 76
Prosty, pyszny obiad na patelni. Nieskomplikowany, a mega sycący!
Odsłon: 83
Składniki
Zagotować 450 ml mleka. Do miski wsypać oba cukry, wbić jajko i dobrze wymieszać. Następnie, ciągle mieszając dodać make ziemniaczana oraz pozostałe mleko. Kiedy mleko się zgotuje, garnek zdjąć z grzania i w dalszym ciągu mieszając przelać do niego składniki z miski. Całość ponownie zagotować nie przestając mieszać. Kiedy budyń zgęstnieje, garnek zdjąć z grzania i odstawić na 5 minut do ostygnięcia. Po tym czasie do budyniu dodać masło i połączyć z budyniem mieszając. Garnek z kremem, szczelnie przykryć folia kuchenna.
Zrobić ciasto: Do miski przesiać make wraz z proszkiem do pieczenia i kakao. Dodać sol oraz proszek do pieczenia. Całość wymieszać. W osobnej misce utrzeć jajka z cukrami. Do utartych jajek dodać mleko oraz olej i wymieszać. Do wcześniej przygotowanych suchych składników dodać utarte jajka i całość dobrze ze soba połączyć, mieszając.
Gotowe ciasto wylać do formy o średnicy 22 cm. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Na sam środek ciasta wylać jeszcze gorący krem budyniowy. Ciasto piec w piekarniku, nagrzanym do temperatury 180 st. C, do suchego patyczka. Około 40 - 50 minut. Gotowe ciasto wystudzić i udekorować rozpuszczona czekolada. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Pleśniak z rabarbarem
Desery
Pleśniak z truskawkami
Desery
Bałaganiarz marcepanowo-makowy z truskawkami
Desery
Szarlotka na kruchym cieście z kruszonką
Pleśniak z rabarbarem
Kruche ciasto z rabarbarem i bezą polecam
Odsłon: 50
Pleśniak z truskawkami
Pyszne domowe ciasto z truskawkami zapraszam po przepis
Odsłon: 163