Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto z borówkami na zimno"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 48
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 298
Składniki
Biszkopt: żółtka ubij z cukrem, dodając przesiane mąki i proszek. Dodaj ubitą z białek pianę, delikatnie wymieszaj. Wylej do tortownicy o śr. 25 cm. Piecz 20 minut w 180°C.
Masa: galaretki z owoców leśnych rozpuść w 400 ml gorącej wody. Ostudź. Gdy zaczną tężeć, wymieszaj z twarogiem i cukrem. Niebieskie galaretki rozpuść wg instrukcji. Ostudź. Masę rozsmaruj na biszkopcie, ułóż borówki, chłodź 20 minut. Zalej niebieską galaretką, schłodź.
Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie