Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pachnące cynamonem i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwo i szybko się go przygotowuje. Idealne dla domowników jak również dla gości. SMACZNE :)
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 442
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 28
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 442
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 101
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 28
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać sodę, cynamon, kakao - wymieszać. następnie dodać olej i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstanie gęsta jednolita masa. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę - wymieszać łyżką. Przełożyć do dwóch brytfanek (23 x 9 cm). Można do jednej większej - wg uznania.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 min. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)