Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pachnące cynamonem i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwo i szybko się go przygotowuje. Idealne dla domowników jak również dla gości. SMACZNE :)
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać sodę, cynamon, kakao - wymieszać. następnie dodać olej i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstanie gęsta jednolita masa. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę - wymieszać łyżką. Przełożyć do dwóch brytfanek (23 x 9 cm). Można do jednej większej - wg uznania.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 min. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)