Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pachnące cynamonem i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwo i szybko się go przygotowuje. Idealne dla domowników jak również dla gości. SMACZNE :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5456
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 965
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11900
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5100
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5456
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 965
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11900
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5100
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1389
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać sodę, cynamon, kakao - wymieszać. następnie dodać olej i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstanie gęsta jednolita masa. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę - wymieszać łyżką. Przełożyć do dwóch brytfanek (23 x 9 cm). Można do jednej większej - wg uznania.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 min. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)