Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pachnące cynamonem i rozpływa się w ustach. Bardzo łatwo i szybko się go przygotowuje. Idealne dla domowników jak również dla gości. SMACZNE :)
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 363
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1006
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5478
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 363
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem pudrem. Dodać sodę, cynamon, kakao - wymieszać. następnie dodać olej i na samym końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Powstanie gęsta jednolita masa. Dodać jabłka pokrojone w drobną kostkę - wymieszać łyżką. Przełożyć do dwóch brytfanek (23 x 9 cm). Można do jednej większej - wg uznania.
Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 35-40 min. Posypać cukrem pudrem. Smacznego :)