Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe, szybkie smaczne i najważniejsze na oleju! Najzdrowsze dla dbających o cholesterol.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Jajka z cukrem i 2 cukrami wanilinowymi ubiłem na puszystą masę. Następnie dodałem proszek do pieczenia i powoli dodawałem przesianą mąkę. Na koniec wlałem mleko i olej. Wszystko w temperaturze pokojowej.
Jabłka obrałem, pokroiłem na cząstki i ponacinałem grzbiety. Wymieszałem je z cukrem wanilinowym i cynamonem, układałem na wierzchu ciasta.
Piekłem 40 minut w 180 stopniach z termoobiegiem. Całość posypałem cukrem pudrem. Użyłem foremki 23*23cm, ale wydaje mi się, że powinna być większa.