Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kefirem i brzoskwiniami"
Szybkie ,pyszne , puszyste i lekko wilgotne ciasto na kefirze , można go upie...
Odsłon: 2458
Puszyste i miękkie placki z kefiru są proste i szybkie w przygotowaniu , skła...
Odsłon: 456
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22107
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 755
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22107
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 755
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj cukier waniliowy, masło pokrojone na kawałki oraz jajka. Ugnieć gładkie ciasto, owiń je folią i wstaw w chłodne miejsce na 30 minut, aby odpoczęło.
Brzoskwinie opłucz, usuń z nich pestki i pokrój na kawałki. Twaróg wymieszaj z kefirem, skórką z cytryny, żółtkami i połową cukru. Białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę, którą potem razem z mąką wmieszaj do masy.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm i wyłóż nim dno mniejszej brytfanny, formując krawędź o wysokości 3 cm.
Rozłóż na cieście kawałki brzoskwini i zalej je kremem kefirowym. Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku w 160° C przez 45 minut. Ciasto schłódź w formie. Przed podaniem udekoruj pistacjami lub listkami melisy.
Czas przygotowania: ok. 80 min. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja 230 kcal.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Desery
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Desery
Tarta z rabarbarem zapieczonym w migdałowym kremie
Desery
Ciasto z serem i truskawkami
Naleśniki z mascarpone i truskawkami
Przepis na sprężyste, cienkie naleśniki z obłędnym nadzieniem na bazie serka...
Odsłon: 42
Sernik Zebra Ewy Wachowicz
Dwukolorowy sernik zebra na spodzie z pokruszonych ciasteczek. Efektowny wypi...
Odsłon: 79