Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z kefirem i brzoskwiniami"
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj cukier waniliowy, masło pokrojone na kawałki oraz jajka. Ugnieć gładkie ciasto, owiń je folią i wstaw w chłodne miejsce na 30 minut, aby odpoczęło.
Brzoskwinie opłucz, usuń z nich pestki i pokrój na kawałki. Twaróg wymieszaj z kefirem, skórką z cytryny, żółtkami i połową cukru. Białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę, którą potem razem z mąką wmieszaj do masy.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm i wyłóż nim dno mniejszej brytfanny, formując krawędź o wysokości 3 cm.
Rozłóż na cieście kawałki brzoskwini i zalej je kremem kefirowym. Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku w 160° C przez 45 minut. Ciasto schłódź w formie. Przed podaniem udekoruj pistacjami lub listkami melisy.
Czas przygotowania: ok. 80 min. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja 230 kcal.Źródło: Na żywo
Dietetyczne ciacho z rabarbarem
Odsłon: 5496
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 234
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 434
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 83
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 469
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 241
Szybkie i smaczne bułeczki tym razem z rabarbarem.Najlepiej smakują z owocami...
Odsłon: 234
Szybki i łatwy przepis na pyszny deser, z bitą śmietaną, ciasteczkami oraz bi...
Odsłon: 434
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 83
Placki wszystkich rodzajów są powszechnie lubiane – w szczególności przez dzi...
Odsłon: 469
Usmażone panierowane plastry schabu podane z ugotowanymi w mundurkach, młodym...
Odsłon: 241
Składniki
Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodaj cukier waniliowy, masło pokrojone na kawałki oraz jajka. Ugnieć gładkie ciasto, owiń je folią i wstaw w chłodne miejsce na 30 minut, aby odpoczęło.
Brzoskwinie opłucz, usuń z nich pestki i pokrój na kawałki. Twaróg wymieszaj z kefirem, skórką z cytryny, żółtkami i połową cukru. Białka ubij z resztą cukru na sztywną pianę, którą potem razem z mąką wmieszaj do masy.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm i wyłóż nim dno mniejszej brytfanny, formując krawędź o wysokości 3 cm.
Rozłóż na cieście kawałki brzoskwini i zalej je kremem kefirowym. Ciasto piecz w nagrzanym piekarniku w 160° C przez 45 minut. Ciasto schłódź w formie. Przed podaniem udekoruj pistacjami lub listkami melisy.
Czas przygotowania: ok. 80 min. Cena porcji: ok. 2,50 zł. Kalorie: porcja 230 kcal.Źródło: Na żywo
Przepisy Desery
Desery
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Desery
3-bit bez pieczenia
Desery
Tort Bailey's
Desery
Bułeczki drożdżowe z rabarbarem
Drożdżowy warkocz z makiem i jabłkami
Drożdżowe ciasto z masą makowo-jabłkową z bakaliami. Całość polana lukrem i p...
Odsłon: 70
3-bit bez pieczenia
Popularne batony 3 Bit to kompozycja smaków, w której łatwo się „zakochać”. J...
Odsłon: 1278