Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z morelami"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1656
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1671
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1463
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1463
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1656
Składniki
Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi.
Kruszonka: zagnieć, schłodź.
Ciasto: drożdże, 4 łyż ki mąki, 2 łyżeczki cukru i pół szklanki ciepłego mleka połącz, odstaw. Jajka utrzyj z cukrem. Mąkę, rozczyn i resztę ciepłego mleka wymieszaj. Dodaj jajka i olej, wyrób.
Gdy ciasto wyrośnie, włóż do formy.
Masa: ser, żółtko i cukier zmiksuj. Posmaruj ciasto. Ułóż morele, posyp kruszonką. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie