Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto z morelami"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 739
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424846
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10664
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336940
Składniki
Przepis przysłała Marika Piekut z Nowej Wsi.
Kruszonka: zagnieć, schłodź.
Ciasto: drożdże, 4 łyż ki mąki, 2 łyżeczki cukru i pół szklanki ciepłego mleka połącz, odstaw. Jajka utrzyj z cukrem. Mąkę, rozczyn i resztę ciepłego mleka wymieszaj. Dodaj jajka i olej, wyrób.
Gdy ciasto wyrośnie, włóż do formy.
Masa: ser, żółtko i cukier zmiksuj. Posmaruj ciasto. Ułóż morele, posyp kruszonką. Piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie