Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zawsze się udaje, no i przepyszne!!! Można robić ręcznie, mikserem, blenderem, jak kto woli.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34164
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1370
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem. Można także ręcznie, jak nie chcemy za dużo brudzić.
Do masy dodać oliwę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszać.
Dodać aromat i wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste.
Ciasto wylać na blaszkę o wym. ok. 24x30 cm. na wierzchu "gęsto" ułożyć truskawki obtoczone w mące- lepsze będą takie średnie, aby nie opadły na dno.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160-170 st.C 1-1,5h.
Wyjąc, ostudzić, posypać cukrem pudrem. Znika błyskawicznie i jeszcze się nie zdarzyło by nie wyszło. Smacznego!!!