Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, zawsze się udaje, no i przepyszne!!! Można robić ręcznie, mikserem, blenderem, jak kto woli.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9122
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
jajka, cukier i cukier waniliowy utrzeć mikserem. Można także ręcznie, jak nie chcemy za dużo brudzić.
Do masy dodać oliwę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Cały czas mieszać.
Dodać aromat i wymieszać. Ciasto powinno być dość gęste.
Ciasto wylać na blaszkę o wym. ok. 24x30 cm. na wierzchu "gęsto" ułożyć truskawki obtoczone w mące- lepsze będą takie średnie, aby nie opadły na dno.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 160-170 st.C 1-1,5h.
Wyjąc, ostudzić, posypać cukrem pudrem. Znika błyskawicznie i jeszcze się nie zdarzyło by nie wyszło. Smacznego!!!