Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z trzema piankami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 239
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 389
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 690
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 32
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 202
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 59
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 239
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 389
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodając po jednym żółtku, przesiane mąki z proszkiem i olej. Ciasto wlej do blachy (24 na 40 cm). Piecz 25-30 min w 160°C.
Pianka czekoladowa: czekolady stop osobno w kąpieli wodnej. Żelatynę namocz w pół szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Podziel na pół. Jedną część zmiksuj z białą czekoladę, drugą z ciemną.
Ciemną piankę czekoladową rozsmaruj na biszkopcie, wyrównaj. Gdy stężeje, rozsmaruj jasną piankę, schłodź.
Pianka truskawkowa: truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, połącz z musem truskawkowym. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie