Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto z trzema piankami"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16725
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23032
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16725
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 89
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 812
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23032
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem, dodając po jednym żółtku, przesiane mąki z proszkiem i olej. Ciasto wlej do blachy (24 na 40 cm). Piecz 25-30 min w 160°C.
Pianka czekoladowa: czekolady stop osobno w kąpieli wodnej. Żelatynę namocz w pół szklanki wody, podgrzej, rozpuść. Kremówkę ubij z cukrem pudrem. Dodaj żelatynę, wymieszaj. Podziel na pół. Jedną część zmiksuj z białą czekoladę, drugą z ciemną.
Ciemną piankę czekoladową rozsmaruj na biszkopcie, wyrównaj. Gdy stężeje, rozsmaruj jasną piankę, schłodź.
Pianka truskawkowa: truskawki rozmroź, zmiksuj. Galaretki rozpuść w pół litra gorącej wody. Ostudź, połącz z musem truskawkowym. Rozsmaruj na cieście. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie