Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z winogronami"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 147
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 147
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1773
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
Białka ubij. Dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Miksuj. Dodaj mąkę, proszek. Ciasto wylej do formy. Piecz w 180°C przez 30 minut.
Biszkopt ostudź. Galaretki rozpuść, ostudź. Zrób budyń. Gdy ostygnie, zmiksuj z masłem. Biszkopt posmaruj kremem budyniowym, ułóż porcję galaretki. Ostudź.
Serek wymieszaj z żelatyną i kawałkami galaretki. Ułóż na cieście. Udekoruj winogronami i galaretką.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień