Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciasto z winogronami"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 309
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11120
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3685
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1259
Składniki
Białka ubij. Dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Miksuj. Dodaj mąkę, proszek. Ciasto wylej do formy. Piecz w 180°C przez 30 minut.
Biszkopt ostudź. Galaretki rozpuść, ostudź. Zrób budyń. Gdy ostygnie, zmiksuj z masłem. Biszkopt posmaruj kremem budyniowym, ułóż porcję galaretki. Ostudź.
Serek wymieszaj z żelatyną i kawałkami galaretki. Ułóż na cieście. Udekoruj winogronami i galaretką.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień