Do góry

Desery Przepis na:

Ciasto z winogronami

Ciasto z winogronami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Ciasto z winogronami"

Składniki

  • SKŁADNIKI na 20 PORCJI 6 jajek
  • 15 dag cukru
  • 10 dag mąki
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • zielona,czerwona i żółta galaretka
  • 40 ml serka homogenizowanego
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • budyń
  • 15 dag masła
  • 2 szklanki mleka
  • 10 dag winogron
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Ciasto z winogronami

Przygotowanie

  1. Białka ubij. Dodawaj stopniowo cukier, a potem żółtka. Miksuj. Dodaj mąkę, proszek. Ciasto wylej do formy. Piecz w 180°C przez 30 minut.

  2. Biszkopt ostudź. Galaretki rozpuść, ostudź. Zrób budyń. Gdy ostygnie, zmiksuj z masłem. Biszkopt posmaruj kremem budyniowym, ułóż porcję galaretki. Ostudź.

  3. Serek wymieszaj z żelatyną i kawałkami galaretki. Ułóż na cieście. Udekoruj winogronami i galaretką.

  4. CZAS: około 2 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń