Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostsze i najsmaczniejsze ciasto. Nie ma praw się nie udać. Zawsze wychodzi pyszne. Można śliwki zastąpić innymi owocami.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Jajka ubić z cukrem na gładką masę. Do miski przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia. Do ciasta dodać roztopioną margarynę. Wszystkie składniki razem połączyć do uzyskania gładkiej lekko gęstej konsystencji.
Wylać na brytfannę i poukładać połówki śliwek. Piec ok. 40 minut w temperaturze 190 stopni.