Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto zebra waniliowa ze śliwkami"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 820
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1300
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 820
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1429
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Białka ubij, stopniowo dodając cukier, a następnie kolejno żółtka oraz 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj. Wlej olej, oranżadę i aromat pomarań czowy, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Ciasta wlej na przemian do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (25 na 40 cm).
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście skórką do dołu, lekko wciśnij w ciasto. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie