Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto zebra waniliowa ze śliwkami"
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 429
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8479
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13432
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 429
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8479
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13432
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Białka ubij, stopniowo dodając cukier, a następnie kolejno żółtka oraz 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj. Wlej olej, oranżadę i aromat pomarań czowy, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Ciasta wlej na przemian do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (25 na 40 cm).
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście skórką do dołu, lekko wciśnij w ciasto. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie