Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ciasto zebra waniliowa ze śliwkami"
Puszyste, dwukolorowe ciasto zebra, które idealnie sprawdzi się jako słodki d...
Odsłon: 3071
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3915
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 298
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 450
Proste ciasto bez pieczenia o smaku kawy cappuccino. Bazą ciasta są biszkopty...
Odsłon: 3915
Gulasz z wieprzowego mięsa mieszanego, do tego młode ziemniaki i kapusta zasm...
Odsłon: 298
Tak przygotowany makaron z brokułami to fajny pomysł na prosty, szybki , syty...
Odsłon: 450
Składniki
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>
Białka ubij, stopniowo dodając cukier, a następnie kolejno żółtka oraz 2 i pół szklanki mąki przesianej z proszkiem do pieczenia. Dobrze wymieszaj. Wlej olej, oranżadę i aromat pomarań czowy, połącz.
Ciasto podziel na pół. Jedną część wymieszaj z kakao, drugą z 2 łyżkami mąki. Ciasta wlej na przemian do wyłożonej papierem do pieczenia blachy (25 na 40 cm).
Śliwki umyj, przekrój na pół, wyjmij pestki. Ułóż na cieście skórką do dołu, lekko wciśnij w ciasto. Piecz 40-50 min w temp. 180°C. Po ostudzeniu posyp cukrem pudrem.Źródło: Chwila dla Ciebie
Przepisy Desery
Desery
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Desery
Ciasto z owocami
Desery
Ciasto francuskie z owocami
Desery
Bûche de Noël
Tarta z kremem czekoladowo-bananowym
Pyszna tarta inna niż wszystkie.
Odsłon: 81
Ciasto z owocami
nadszedł czas świeżych owoców i czas na ciasta z nimi, dobrze mieć wypróbowan...
Odsłon: 1275