Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciato jogurtowe z kruszonką"
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 161
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 115
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 57
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 161
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 115
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 57
Składniki
W głębszej misie mieszamy dokładnie jogurt z cukrem, cukrem waniliowym, olejem i jajkami. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, aby powstało gładkie ciasto.
W innej misce zagniatamy ciasto na kruszonkę: łączymy mąkę z cukrem, cukrem waniliowym i poszatkowanym masłem. Palcami wyrabiamy tak długo, aż utworzą się grudki.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką ziemniaczaną lub bułką tartą prostokątnej formy, dodajemy umyte, osuszone owoce i całość posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-170oC.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji 0,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 244 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 49 gŹródło: Rewia