Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciato jogurtowe z kruszonką"
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 64
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 82
Taki prosty , szybki i smaczny zestaw proponuje na pyszny , obfity obiadek....
Odsłon: 64
Właściwa nazwa to Boeuf Stroganow;) Prefereuję lżejszą wersję bez mąki i lakt...
Odsłon: 82
Składniki
W głębszej misie mieszamy dokładnie jogurt z cukrem, cukrem waniliowym, olejem i jajkami. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, aby powstało gładkie ciasto.
W innej misce zagniatamy ciasto na kruszonkę: łączymy mąkę z cukrem, cukrem waniliowym i poszatkowanym masłem. Palcami wyrabiamy tak długo, aż utworzą się grudki.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką ziemniaczaną lub bułką tartą prostokątnej formy, dodajemy umyte, osuszone owoce i całość posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-170oC.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji 0,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 244 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 49 gŹródło: Rewia