Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciato jogurtowe z kruszonką"
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 983
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23027
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 983
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104837
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
W głębszej misie mieszamy dokładnie jogurt z cukrem, cukrem waniliowym, olejem i jajkami. Stopniowo dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Miksujemy, aby powstało gładkie ciasto.
W innej misce zagniatamy ciasto na kruszonkę: łączymy mąkę z cukrem, cukrem waniliowym i poszatkowanym masłem. Palcami wyrabiamy tak długo, aż utworzą się grudki.
Ciasto przekładamy do natłuszczonej i oprószonej mąką ziemniaczaną lub bułką tartą prostokątnej formy, dodajemy umyte, osuszone owoce i całość posypujemy kruszonką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 50 minut w temperaturze 160-170oC.
Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji 0,20 zł
Wartość odżywcza 1 porcji 244 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 12 g/Węglowodany 49 gŹródło: Rewia