Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciemny keks"
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457951
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1520
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2305
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 612
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1270
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457951
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1520
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2305
Składniki
Owoce i orzechy posiekaj na mniejsze kawałki, namocz, odsącz i wymieszaj je z mąką. Oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj dodając małymi porcjami cukier, żółtka, mąkę, proszek, kakao i bakalie.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj ją do reszty ciasta i delikatnie wymieszaj.
Formę keksówkę wysmaruj masłem, wyłóż pergaminem i napełnij ciastem. Na wierzchu zrób wzdłuż nacięcie natłuszczonym nożem.
Piecz godzinę w temperaturze 180°C. Wyjmij z piekarnika, gdy wystygnie, polej lukrem.
Czas: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień