Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ciemny keks"
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4025
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423139
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336686
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4025
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423139
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Składniki
Owoce i orzechy posiekaj na mniejsze kawałki, namocz, odsącz i wymieszaj je z mąką. Oddziel żółtka od białek. Masło utrzyj dodając małymi porcjami cukier, żółtka, mąkę, proszek, kakao i bakalie.
Białka ubij na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodaj ją do reszty ciasta i delikatnie wymieszaj.
Formę keksówkę wysmaruj masłem, wyłóż pergaminem i napełnij ciastem. Na wierzchu zrób wzdłuż nacięcie natłuszczonym nożem.
Piecz godzinę w temperaturze 180°C. Wyjmij z piekarnika, gdy wystygnie, polej lukrem.
Czas: około 90 minutŹródło: Dobry Tydzień