Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Crumble z brzoskwiniami"
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 86
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 221
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 59
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 909
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 199
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 86
Pyszny blok czekoladowy w wersji fit z pistacjami, żurawiną, suszonymi śliwka...
Odsłon: 221
Jeśli szukasz pomysłu na szybką zapiekankę albo chcesz odgrzać gotowe już pie...
Odsłon: 59
Kto nie kocha pierogów? Ale tylko takich z dużą ilością aromatycznego nadzien...
Odsłon: 909
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 199
Składniki
Brzoskwinie osącz z zalewy i pokrój w dużą kostkę. Wymieszaj je z mąką ziemniaczaną. Jeśli lubisz bardziej słodkie desery, dodaj do brzoskwiń 1-2 łyżeczki cukru.
Zrób kruszonkę: do miski przesiej mąkę, dodaj cukier, cukier wanilinowy, płatki owsiane, cynamon i wymieszaj. Dodaj około 10 dag drobno posiekanego masła lub margaryny. Wszystkie kruszonki połącz ze sobą, rozcierając je palcami.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem lub margaryną (1 łyżka). Włóż do niego brzoskwinie i posyp je równomiernie kruszonką. Na wierzchu ułóż wiórki pozostałego masła lub margaryny.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180° C, wstaw naczynie żaroodporne i piecz około 30-40 minut, aż do zezłocenia kruszonki. Naczynie z ciastem wyjmij z piekarnika i odstaw, by lekko przestygło. Podawaj z dodatkiem bitej śmietany, gałką lodów śmietankowych lub waniliowych.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut; Porcja: 315 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie