Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukinia faszerowana mięsem i ryżem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 48
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 172
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 48
Składniki
Rozgrzej 3 łyżki oleju i zrumień pokrojoną cebulę oraz czosnek. Włóż mięso i smaż chwilę. Dodaj ugotowany ryż, zielony groszek, włóż przecier pomidorowy i smaż chwilę razem. Przypraw farsz.
Cukinię przekrój na pół, wydrąż nasiona. Miseczki napełnij farszem. Ułóż w naczyniu żaroodpornym i piecz ponad godzinę w temp. 190°C. Przed końcem posyp startym żółtym serem. Zapiekaj chwilę.
<strong>Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie