Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser to pyszne smakowite babeczki.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 936
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4567
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1198
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 533
Składniki
Ciacto: Z białek ubić pianę dodając szczyptę soli, nasrępnie, nadal ubijając, wsypać cukier, żółtko i olej. Resztę składników dodawać powoli i mieszać drewnianą łyżką NIE UŻYWAĆ MIKSERA! Piec na złoty kolor w blaszce wyłożonej pergaminem.
Mleko z cukrem waniljowym zagotować. Żółtka za śmietaną ubić i wlać na gotujące się mleko. Całość gotować 20-40 min (zależnie od jakości śmietany) do momentu aż powstanie "serek". Powstały "serek" wylać na gęste sitko i odcedzić "serwatkę". Gdy dokładnie obcieknie i wystygnie zmiksować z margaryną i cukrem pudrem. Na koniec dodać alkohol - ilość i rodzaj zależnie