Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonki z kremem w polewie"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4191
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 323
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 944
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4191
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 323
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 807
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3669
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 750
Składniki
Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Masło posiekaj z mąką, cukrem i cynamonem. Dodaj żółtko.
Szybko zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut.
Następnie schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka foremkami w kształcie serduszek wytnij 24 ciastka. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 15–20 minut. Odstaw do wystudzenia.
Białko utrzyj z cukrem pudrem na gładki lukier. Ufarbuj go nierównomiernie na różowo.
Ciastka przełóż kremem orzechowym. Wierzchy posmaruj lukrem. Zanim polewa zastygnie, udekoruj serduszka cukrowymi perełkami.Źródło: Naj