Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonki z kremem w polewie"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 364
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 671
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3701
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3799
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 364
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 671
Składniki
Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Masło posiekaj z mąką, cukrem i cynamonem. Dodaj żółtko.
Szybko zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut.
Następnie schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka foremkami w kształcie serduszek wytnij 24 ciastka. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 15–20 minut. Odstaw do wystudzenia.
Białko utrzyj z cukrem pudrem na gładki lukier. Ufarbuj go nierównomiernie na różowo.
Ciastka przełóż kremem orzechowym. Wierzchy posmaruj lukrem. Zanim polewa zastygnie, udekoruj serduszka cukrowymi perełkami.Źródło: Naj