Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Cynamonki z kremem w polewie"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Jajko rozbij, oddziel żółtko od białka. Masło posiekaj z mąką, cukrem i cynamonem. Dodaj żółtko.
Szybko zagnieć kruche ciasto. Zawiń je w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 30 minut.
Następnie schłodzone ciasto cienko rozwałkuj. Z placka foremkami w kształcie serduszek wytnij 24 ciastka. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz 15–20 minut. Odstaw do wystudzenia.
Białko utrzyj z cukrem pudrem na gładki lukier. Ufarbuj go nierównomiernie na różowo.
Ciastka przełóż kremem orzechowym. Wierzchy posmaruj lukrem. Zanim polewa zastygnie, udekoruj serduszka cukrowymi perełkami.Źródło: Naj