Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cynamonowa szarlotka jest ciastem łatwym i prostym. Przygotowanym trochę w stylu amerykańskim, a'la tarta. Z charakterystyczna kratką. Moim zdaniem jest to wypiek, dla wszystkich ceniących sobie czas z bliskimi.
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1187
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457667
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2256
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 576
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1187
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457667
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1436
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2256
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 576
Składniki
Ciasto kruche: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy je przez dwie godziny. Dzielimy na dwie połowy. Większą połowę wąłkujemy na wielkość kwadratowej formy do pieczenia. Podpiekamy przez 15 minut w 170 stopniach. Mus jabłkowy: Jabłka myjemy, obieramy ze skóry. Kroimy na mniejsze kawałki. Dusimy wraz z cukrem przez 20 minut. Dodajemy cynamon i mąkę ziemniaczaną. Mieszamy. Studzimy. Na podpieczony spód ciasta wykładamy mus jabłkowy. Z pozostałego ciasta tworzę kratkę na cieście. Ciasto piekę przez 65 minut w 175 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.