Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie cynamonowe ciastka przekładane dżemem.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Zgodnie z instrukcją na filmie: zmiksować kolejno: masło, cukier, jajka, mleko, cynamon, mąkę. Zagnieść ciasto i dać na 40 min. do lodówki. Rozwałkować, wycinać ciastka i piec 15 min. w 200 st. C. Dżem zblendować i przełożyć nim wystudzone ciastka.