Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe ciastka z dżemem - prosto z Egiptu!

Cynamonowe ciastka z dżemem - prosto z Egiptu!

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 112

Dodano:

Odsłon: 1658

Mięciutkie cynamonowe ciastka przekładane dżemem.

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki mleka
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki dżemu truskawkowego
  • 200 gram masła
  • 2 łyżki cynamonu
> 6 os. > 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zgodnie z instrukcją na filmie:

    zmiksować kolejno: masło, cukier, jajka, mleko, cynamon, mąkę.

    Zagnieść ciasto i dać na 40 min. do lodówki.

    Rozwałkować, wycinać ciastka i piec 15 min. w 200 st. C.

    Dżem zblendować i przełożyć nim wystudzone ciastka.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń