Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowe makówki"
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 149
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 73
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2153
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 129
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 149
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 73
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2153
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 129
Składniki
Całe migdały namocz we wrzątku, obierz z łupin i posiekaj. ciasta podziel na pół. Połącz ze sobą mielone i siekane migdały, wiórki kokosowe oraz mak. Całość dokładnie wymieszaj. Białka ubij, dosyp cukier i zmiksuj z jajkami. Kolejno dodaj sypkie . Przelej ciasto do foremki (23x28cm) i piecz 20 minut w 170°C. To samo zrób z drugim blatem. Wyciśnij sok z cytryny i połącz go z mlekiem. Dosyp budyń i cały czas mieszając, zagotuj całość z cukrem białym i waniliowym. Na koniec utrzyj miękkie masło i dodaj do masy budyniowej. Dobrze wymieszanym kremem przełóż upieczone blaty ciasta.
Wierzch polej podgrzanym, płynnym lukrem cytrynowym i udekoruj całymi migdałami oraz ozdobnymi, cukierniczymi złotymi kulkami.Źródło: Super TV