Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowe makówki"
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17476
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 610
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5316
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8595
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17476
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 610
Składniki
Całe migdały namocz we wrzątku, obierz z łupin i posiekaj. ciasta podziel na pół. Połącz ze sobą mielone i siekane migdały, wiórki kokosowe oraz mak. Całość dokładnie wymieszaj. Białka ubij, dosyp cukier i zmiksuj z jajkami. Kolejno dodaj sypkie . Przelej ciasto do foremki (23x28cm) i piecz 20 minut w 170°C. To samo zrób z drugim blatem. Wyciśnij sok z cytryny i połącz go z mlekiem. Dosyp budyń i cały czas mieszając, zagotuj całość z cukrem białym i waniliowym. Na koniec utrzyj miękkie masło i dodaj do masy budyniowej. Dobrze wymieszanym kremem przełóż upieczone blaty ciasta.
Wierzch polej podgrzanym, płynnym lukrem cytrynowym i udekoruj całymi migdałami oraz ozdobnymi, cukierniczymi złotymi kulkami.Źródło: Super TV