Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Cytrynowe makówki"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7121
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4649
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12564
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5703
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7121
Składniki
Całe migdały namocz we wrzątku, obierz z łupin i posiekaj. ciasta podziel na pół. Połącz ze sobą mielone i siekane migdały, wiórki kokosowe oraz mak. Całość dokładnie wymieszaj. Białka ubij, dosyp cukier i zmiksuj z jajkami. Kolejno dodaj sypkie . Przelej ciasto do foremki (23x28cm) i piecz 20 minut w 170°C. To samo zrób z drugim blatem. Wyciśnij sok z cytryny i połącz go z mlekiem. Dosyp budyń i cały czas mieszając, zagotuj całość z cukrem białym i waniliowym. Na koniec utrzyj miękkie masło i dodaj do masy budyniowej. Dobrze wymieszanym kremem przełóż upieczone blaty ciasta.
Wierzch polej podgrzanym, płynnym lukrem cytrynowym i udekoruj całymi migdałami oraz ozdobnymi, cukierniczymi złotymi kulkami.Źródło: Super TV