Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cytrynowe orzeźwienie"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14664
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1017
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2861
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 961
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1723
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14664
Składniki
Żelatynę namocz w małej ilości zimnej wody. Mleko mocno podgrzej, dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj i przestudź. Żółtka utrzyj z cukrem na kogel-mogel.
Dodaj serek, łyżeczkę startej skórki z cytryny oraz sok z cytryny. Dodaj rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj.
Na dnie pucharków ułóż plasterki banana, na nich warstwę kremu, ponownie plastry banana oraz krem.
Deser schładzaj przez co najmniej pół godziny. Udekoruj według uznania, np. plasterkami cytryny, biszkoptami i miętą.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Świat kobiety