Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7818
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2999
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7818
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 273
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2999
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 581
Składniki
czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. w garnuszku rozmieszaj mleko z curkem oraz kakao i zagotuj. wsyp przygotowaną czekoladę i pogdrzej na wolnym ogniu, energicznie mieszając do momętu aż czekolada całkowicie rozpuści się w mleku
ochłodzoną kremówkę wlej do miski, dosyp cukier waniliowy i ubij na sztywno. aby smietanka łatwiej i szybciej się ubiła mieszaj trzebaczką ochłodz w lodówce. Gorącą czekoladę przelej do filiżanek. Na wierzchu umieść kopiasto bitą śmietanę. wierzch polej likrem, możesz go także udekorować w fantazyjne wzory rozpuszczoną, ciepłą czekoladą. podawaj natychmiasta