Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 459
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 459
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2780
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14500
Składniki
czekoladę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. w garnuszku rozmieszaj mleko z curkem oraz kakao i zagotuj. wsyp przygotowaną czekoladę i pogdrzej na wolnym ogniu, energicznie mieszając do momętu aż czekolada całkowicie rozpuści się w mleku
ochłodzoną kremówkę wlej do miski, dosyp cukier waniliowy i ubij na sztywno. aby smietanka łatwiej i szybciej się ubiła mieszaj trzebaczką ochłodz w lodówce. Gorącą czekoladę przelej do filiżanek. Na wierzchu umieść kopiasto bitą śmietanę. wierzch polej likrem, możesz go także udekorować w fantazyjne wzory rozpuszczoną, ciepłą czekoladą. podawaj natychmiasta