Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladki z nadzieniem kokosowym przepis na smak raju – czyli domowe czekoladki Bounty. Jeżeli nigdy nie robiliście sami w domu takich lub podobnych czekoladek i wydaje się Wam, że to trudne to bardzo mylne wrażenie. Wykonanie takich czekoladek jest bardzo prosty i nie ma tu nic skomplikowanego. Ważne aby stosować się do niżej podanych porad, a zrobienie domowych pralinek będzie jeszcze łatwiejsze ???? Do wykonania domowych pralin potrzebne będą foremki – najlepiej silikonowe i najlepiej aby były miękkie, wtedy przy wyjmowaniu czekoladek nie ulegną one zniszczeniu.
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 139
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 312
Składniki
Krok 1 Czekoladę mniejszymi partiami rozpuszczamy w kąpieli wodnej
Krok 2 Przestudzoną ale płynną czekoladą smaruje dokładnie foremki silikonowe – staram się równo rozprowadzać czekoladę po formie tak aby warstwa nie była zbyt gruba – lepiej jest zrobić więcej ale cieńszych warstw. Foremki wstawiam do zamrażalnika na 5 min.