Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 3114

Dodano:

Odsłon: 1342

Czekoladki z nadzieniem kokosowym przepis na smak raju – czyli domowe czekoladki Bounty. Jeżeli nigdy nie robiliście sami w domu takich lub podobnych czekoladek i wydaje się Wam, że to trudne to bardzo mylne wrażenie. Wykonanie takich czekoladek jest bardzo prosty i nie ma tu nic skomplikowanego. Ważne aby stosować się do niżej podanych porad, a zrobienie domowych pralinek będzie jeszcze łatwiejsze ???? Do wykonania domowych pralin potrzebne będą foremki – najlepiej silikonowe i najlepiej aby były miękkie, wtedy przy wyjmowaniu czekoladek nie ulegną one zniszczeniu.

Składniki

  • gorzka czekolada 2 szt.,
  • mleczna czekolada 2 szt.,
  • wiórki kokosowe 100 g,
  • skondensowane mleko zagęszczone 1/2 puszki,
  • foremki silikonowe,
  • pędzelek silikonowy,
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Przygotowanie

  1. Krok 1
    Czekoladę mniejszymi partiami rozpuszczamy w kąpieli wodnej

  2. Krok 2
    Przestudzoną ale płynną czekoladą smaruje dokładnie foremki silikonowe – staram się równo rozprowadzać czekoladę po formie tak aby warstwa nie była zbyt gruba – lepiej jest zrobić więcej ale cieńszych warstw. Foremki wstawiam do zamrażalnika na 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń