Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe batony"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424686
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4686
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424686
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10601
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336903
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4686
Składniki
Orzechy drobno posiekaj. Kasię przełóż do rondelka, roztop. Odstaw, by przestygła. Do miski wsyp cukier oraz kakao, wymieszaj. Wlej przestudzoną Kasię oraz mleko, dokładnie wymieszaj, by się połączyły.
Następnie do masy wsyp mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj. Masa powinna mieć gładką konsystencję, jeśli będzie zbyt gęsta – dodaj do niej kilka łyżek przegotowanej wody.
Na końcu dodaj pszenicę, suszoną żurawinę oraz posiekane orzechy, wymieszaj.
Formę o wymiarach 17x26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę, starannie dociskając ją łyżką do dna formy. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc, by masa stężała. Schłodzoną masę potnij ostrym nożem na batoniki.
Rada: Pszenicę możesz zastąpić np. preparowanym ryżem.Źródło: Świat i Ludzie