Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe batony"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1628
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1401
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1512
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1628
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1401
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1427
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1512
Składniki
Orzechy drobno posiekaj. Kasię przełóż do rondelka, roztop. Odstaw, by przestygła. Do miski wsyp cukier oraz kakao, wymieszaj. Wlej przestudzoną Kasię oraz mleko, dokładnie wymieszaj, by się połączyły.
Następnie do masy wsyp mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj. Masa powinna mieć gładką konsystencję, jeśli będzie zbyt gęsta – dodaj do niej kilka łyżek przegotowanej wody.
Na końcu dodaj pszenicę, suszoną żurawinę oraz posiekane orzechy, wymieszaj.
Formę o wymiarach 17x26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę, starannie dociskając ją łyżką do dna formy. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc, by masa stężała. Schłodzoną masę potnij ostrym nożem na batoniki.
Rada: Pszenicę możesz zastąpić np. preparowanym ryżem.Źródło: Świat i Ludzie