Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe batony"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 59
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 103
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 121
Składniki
Orzechy drobno posiekaj. Kasię przełóż do rondelka, roztop. Odstaw, by przestygła. Do miski wsyp cukier oraz kakao, wymieszaj. Wlej przestudzoną Kasię oraz mleko, dokładnie wymieszaj, by się połączyły.
Następnie do masy wsyp mleko w proszku, całość dokładnie wymieszaj. Masa powinna mieć gładką konsystencję, jeśli będzie zbyt gęsta – dodaj do niej kilka łyżek przegotowanej wody.
Na końcu dodaj pszenicę, suszoną żurawinę oraz posiekane orzechy, wymieszaj.
Formę o wymiarach 17x26 cm wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę, starannie dociskając ją łyżką do dna formy. Wstaw do lodówki na kilka godzin lub całą noc, by masa stężała. Schłodzoną masę potnij ostrym nożem na batoniki.
Rada: Pszenicę możesz zastąpić np. preparowanym ryżem.Źródło: Świat i Ludzie