Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Czekoladowe ciacho z wiśniami"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z kakao i proszkiem. Wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 30 minut w 180 st.
Galaretki rozpuść wg przepisu. Wiśnie osącz, zalewę zachowaj. Śmietanę ubij, połącz z galaretkami. Odłóż 1/3 pianki, resztę wymieszaj z 1/2 wiśni. Placki przełóż pianką z wiśniami. Pozostałą piankę rozsmaruj na wierzchu ciasta. Schładzaj 4 godz.
Proszek na kisiel rozmieszaj w kilku łyżkach zalewy wiśniowej. Resztę zalewy zagotuj, wlej kisiel, gotuj dalej do zgęstnienia. Dołóż resztę wiśni, wymieszaj, wystudź i rozsmaruj na torcie. Schłodź.Źródło: Tina