Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 505
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8395
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 505
Składniki
Margarynę , cukier, jajka ubić. Następnie dodać kakao, pół słoika dżemu, sodę i mąkę połączyć. W trakcie mieszania stopniowo dolewać mleko. Ciasto przelać do formy normalnej biszkoptowej lub do tortownicy w zależności od tego co chcemy zrobić:). piec w 175st ok. 45 min.
do dekoracji polewa i co kto lubi:)
Upieczone ciasto ostudzić i przekroić w połowie posmarować dolną połowę ciasta resztą dżemu i przykryć drugą udekorować polewą.